CV Wouter de Geus

Profiel

Als Lean Innovation Coach ondersteun ik organisaties bij het ontwikkelen en in de markt zetten van nieuwe business ideeën. Ik help de organisatie efficiënt en effectief van een stip op de horizon naar een concreet stappenplan om nieuwe producten, services of businessmodellen te realiseren en te implementeren. Op basis van het Lean Startup gedachtengoed bied ik ondersteuning bij een gestructureerde aanpak van innovatie.

Ik hanteer met name de Corporate Startup methodieken zoals Design Thinking, Value Proposition-  en Business Model Design : op basis van kennis van klant (en zijn eindklant) in combinatie met diepgaande kennis van mogelijke oplossingen de innovatieve propositie ontwikkelen waarmee de organisatie zijn doelstellingen kan realiseren, zowel functioneel als financieel. In mijn aanpak worden alle klanten en stakeholders vertegenwoordigt en worden de doelstellingen en ideeën scherp gesteld door gebruik te maken van toepasselijke canvassen. Hierdoor worden producten en services ontwikkeld die klanten ook daadwerkelijk willen.  Als associate van DOON heb ik toegang tot een complete innovatie tool box én een uitgebreid netwerk van innovatie professionals en Startup accelerators.

Klanten zien mij als de Trusted Advisor die niet terugdeinst voor het nemen van verantwoordelijkheid en die in staat is mee te denken over strategische onderwerpen. Ik voel me op mijn gemak in complexe omgevingen waarin diverse belangen van meerdere stakeholders, zowel business, klanten en leveranciers, met elkaar in evenwicht gebracht moeten worden.

Mijn ervaring in diverse markten en op verschillende terreinen garanderen een gegronde kennis van bedrijfsprocessen en de mogelijkheden die nieuwe technologie biedt om deze bedrijfsprocessen te innoveren. Ik heb ruim 18 jaar ervaring in B2B sales van ICT oplossingen en projecten: ITO,BPO, services en producten. Ik ben een enthousiast, resultaat gedreven persoon met een goed gevoel voor mensen. Hierdoor ben ik in staat mensen en teams te motiveren tot de beste resultaten.

Trefwoorden:

 • Teamspeler
 • Initiatiefnemer, ondernemend
 • Heldere en directe communicatie
 • Uitdagende doelstellingen, verantwoordelijkheidsgevoel
 • Beslissingen durven nemen
 • Prettige persoonlijkheid

 

Carrière

2015 – De Geus Consultancy  
2015 – Senior Flexperts  
2008 – 2015 Senior Business Development Manager  
2007 – 2008 Sales Manager Balanced Groep

 

2005 – 2007 Sr. Sales Executive SAP Solutions en Services  
2001 – 2005 Business Development Manager Mobile Solutions  
1998 – 2001 ERP Consultant (Baan, SAP)
1986 – 1998 Zelfstandig Horecaondernemer  

 

Projecten

Syntus:

 • Inrichten Werving en Selectie proces voor Concessies en de generieke HRM organisatie.
 • Implementatie ATS

Tiburon:

 • Ontwikkelen value propositie en Business Model

Outsourcing Hub:

 • Ontwerpen en implementeren van Marketing & Sales binnen een Start-up
 • Freelance Business Development

Ensure (nsure.it):

 • Sales en BDM, opzetten lead generation programma

Sinaps (sinaps.nu):

 • Ontwikkeling propositie, Sales en BDM

 

Netwerk

Doon Associate: Lean Innovation Buddy

Sourcing Exchange: CoI participatie ITO regie Midsize corporate organisaties

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.