Wij helpen je met de AVG.

De wet- en regelgeving op het gebied van privacy is met de komst van de AVG veranderd. Gebruikers, zoals jouw klanten en medewerkers, hebben met de AVG meer mogelijkheden om voor zichzelf op te komen als het gaat om de verwerking van hun gegevens. Zij hebben meer zeggenschap over hun gegevens en wat bedrijven daar mee doen. Dat betekent dat je voor jouw bedrijf of organisatie een aantal zaken met betrekking tot verwerken van data (opslag en gebruik van persoonlijke data) geregeld moet hebben. En helaas, dat is iets meer dan zo’n vervelende cookie-wall op je website!

Zolang het goed gaat is er niets aan de hand, maar in geval van een datalek, foutief gebruik van data of een klacht over je datagebruik kun je tegen hele forse boetes aan lopen. Het is niet bijzonder moeilijk om te voldoen aan de vereisten van de AVG, het is voor een deel technisch, een deel contractueel en een belangrijk deel procesaanpassing, er bewust van zijn dat je met persoonlijke gegevens werkt. Het kost echter wel tijd om uit te zoeken of je aan de AVG voldoet en vervolgens de benodigde acties uit te voeren (de KvK biedt een goed overzicht). Tijd die veel ondernemers liever aan andere zaken besteden die direct omzet en winst opleveren.

Wij kunnen je helpen!

  • We helpen je in kaart brengen op welke terreinen jouw bedrijf of organisatie te maken heeft met de AVG.
  • We helpen je een overzicht te maken van zaken die geregeld moeten worden om te voldoen aan de AVG.
  • We helpen je door taken en activiteiten van je over te nemen.
  • We helpen je je processen AVG “proof” te maken én helpen je medewerkers om op de juiste manier met gegevens van klanten, relaties en collega’s om te gaan.

AVG Checklist

We hebben een korte vragenlijst opgesteld waarmee je snel een beeld krijgt welke aspecten van je bedrijfsvoering geraakt worden door de AVG. Gebruik de uitkomsten voor jezelf of als input voor een gesprek met ons om te bespreken of en hoe we je kunnen helpen. In ieder geval, niet meer bang voor de AVG! Klik hier om naar de checklist te gaan.

contact: AVG@degeusconsultancy.nl